Derde 4e-divisie wedstrijd, Rotterdam 22 juni 2019

Weer een andere wedstrijd. Hopelijk is de stijgende lijn door te zetten en kunnen we er met z’n vijven (wat is een team zonder goede coach) een mooie prestatie neerzetten! Vanmorgen afgereisd naar de Zevenhuizer roeibaan, met Leo, Erik en ik.  Michel en invalcoach Bert zijn ook samen op pad gegaan om elkaar daar tegen te komen. Om half 9 aangekomen. Net op tijd om de tactiek af te kijken bij de zojuist gestarte dames en daar ons plannetje op aan te passen. Nu richting parc fermé om alle spullen klaar te zetten.

De opzet was als volgt: van de heren 4e divisie zuid en noord start 1 speler. Deze doet een supersprint triatlon en tikt de volgende speler aan! (300m zwemmen, 5.3km fietsen en 1500m lopen). Dit totdat alle vier aan de beurt geweest zijn en daar komt een eindtijd uit.

Met 10 minuten vertraging klonk om 10:10 ons startschot/startschreew. Ik was de eerste van ons team welke mocht starten, dit omdat ik aangegeven had niet zoveel moeite te hebben met de verwachte drukte bij de massa sprintstart. Dit hield in, waterstart met ongeveer 60 man. Na mijn idee was ik goed weg, nu de boei strak links zien te houden. Tot zover geen vuiltje aan de lucht. Nu laatste stuk richting wisselzone waar het wel erg druk leek te worden. Gewoon doorzwemmen ging er door mijn hoofd. Ineens kreeg ik een duw, werd even onder geduwd waardoor in een grote slok wat binnen kreeg. Snel uitspugen en proberen weer in de slag te komen. Gelukkig was daar de wisselzone en mochten we het water uit. Van Leo te horen gekregen dat ik ongeveer als 30ste uit het water was (tevreden!!). Nu snel wisselen en op loopschoenen en platte pedalen op de fiets springen voor  een snelle fietsronde. Al snel werd ik ingehaald met een aardig tempoverschil. Niet gek laten maken, die komt straks wel weer. Nu draaien en wind tegen. Aan kunnen sluiten bij een groepje en een mooi tempo kunnen fietsen!
Nu de laatste wissel naar het lopen. Dat betekent alleen de fiets wegzetten en helm af. Nu de laatste 1500m. Gelukkig ligt het lopen mij nog steeds goed. Mooi tempo lopen en proberen plekken te winnen. Voor het keerpunt 3 man ingehaald en 1 keer zelf ingehaald. Nu keren en bij teruglopen nog een man of 3 ingehaald en kijken of ik Erik kon vinden. Deze stond gelukkig snel klaar en kon na een high five aan zijn race beginnen.

Mijn aandeel zit er op. Nu hopen dat het bij de anderen ook lekker zal lopen! Even bijkomen en daarna zien hoe het de anderen vergaat. De anderen moesten vanaf de kant starten en een stukje verder zwemmen. Doorlopen richting wisselzone waar Erik erg snel aan kwam! Ziet er goed uit! Nu snel de fiets pakken en door knallen. En dan lukte goed. Zelfs onze fotograaf/coach was te laat om Erik op de foto te zetten, wat eigenlijk alleen maar goed nieuws betekende! Na een snelle fietsronde kon hij een de fiets stallen en aan de laatste 1.5 kilometer beginnen. Ziet er nog steeds goed uit. Ook Erik kon nog een aantal lopers inhalen om daarna het stokje door te geven aan Michel.

Met een mooie duik begon ook zijn race. Michel koos er voor om zonder wetsuit te zwemmen zodat hij een snellere wissel zou hebben. Ook dit verliep volgens plan. Na een supersnelle wissel was hij aan zijn sterkste onderdeel toe, het fietsen. Wat kan die man verschrikkelijk tekeer gaan op de fiets wat resulteerde in een 4e fietstijd overall! Nu nog lopen, zag er ook strak uit. Michel kon zijn tempo mooi vasthouden en al snel kon hij de laatste man Leo aantikken.

Wederom een mooie duik, dit keer met wetsuit. Snel naar de wisselzone om Leo op te wachten. Ook hij kwam al snel uit het water om daarna zo snel mogelijk te wisselen voor het fietsen. Ook Leo was zo snel voorbij dat hij z’n fotomomentje mis liep. Nu wachten, hoe zal onze “tank” Leo het doen? Al snel kwam hij opnieuw de wisselzone uit om aan de laatste 1500 meter te beginnen. Nu wordt het spannend. Een ijzersterke loper als laatste troef. Wij als team hadden ons al opgesteld om Leo warm binnen te halen. Al snel kwam ook hij weer in beeld en onder luid applaus is hij binnengehaald! Wat een race, super gelopen!

Na thuiskomst bleek dat we de zevende tijd neergezet hadden van de 4e-divisie zuid! Wat een topprestatie top team! Er zit nog steeds een stijgende lijn in! Bert, bedankt voor het goede coach werk. Erik, Michel en Leo, wat hebben jullie weer gepresteerd vandaag! Het was weer geweldig!