Tweede 4e-divisie wedstrijd, Weert 8 juni 2019

Een andere wedstrijd dan 2 weken terug. Weer een stayer-wedstrijd, maar geen team-stayer wedstrijd. Dus aansluiten waar je wilt (en kan), en lekker profiteren. Er een slim spelletje van zien te maken! Nieuw voor mij, maar wel aantrekkelijk!

Wat ook nieuw voor me was, was het tijdstip. Iets anders dan 5 uur in de middag, namelijk 9 uur in de ochtend en dan in Weert! (Uurtje van tevoren aanwezig, beetje speling, resulteerde dat we om 5:30 vanuit Vierpolders vertrokken en we om 7:00 aankwamen op plaats van bestemming (Erik, Leo en ik). Michel, topcoach Huib en supersupport Winnie hadden de mogelijkheid de avond van tevoren te vertrekken zodat we elkaar daar zouden zien.

Helaas was er niet duidelijk aangegeven waar de wisselzones waren, maar Michel was hier eerder geweest en wees ons hierin de weg! Eerst de loopschoenen in de tweede zone gebracht om vanaf daar te fietsen naar de zwem/fiets wisselzone.

Gezwommen wordt er in het blauwe meertje. Waarom het zo heette werd snel duidelijk toen we er aankwamen. Er mistte alleen een tropisch temperatuurtje en het waaide iets te enthousiast. Anders zou je gaan twijfelen of we nog echt wel in Nederland waren. Hier was ook de mogelijk tot omkleden en de tassen in te leveren.

Starttijd was met 10 minuten uitgesteld, maar om 9:10 mochten we gaan knallen! Snel het water inlopen. Heen een redelijk golfslagbad door de schuine tegenwind. Maar ondanks dat zwemmen niet mijn sterkste onderdeel is, heb ik het na redelijke tevredenheid af kunnen leggen in 13.05 (750 meter)

Nu wisselen. Bij de fiets aangekomen, zag ik dat ik de eerste van ons team was welke uit het water kwam. Door de wind voelde het wat fris aan en ik dacht dus ook even het shirtje erbij aan te trekken, maar doordat het zo hard waaide lukt dat niet. Na bijna een halve minuut frustratie, maar teruggelegd en zonder op pad gegaan. Erik was ondertussen gearriveerd en deze meegedeeld dat het shirtje aandoen mij niet te doen was door de wind!

Nu snel de fiets uit het rek pakken en snel aan zien te sluiten bij een groep fietsers. Al snel had ik er wat bijgehaald, maar dat tempo beviel me niet waardoor ik besloot even verder naar voren door te stampen en de volgende groep op te zoeken, wat me al wat beter beviel. Op een meter of 500 afstand van de groep daarvoor, knop om en vol in de achtervolging, merkte ik dat de pogingen tot meeliften al snel gestaakt werden en moest dit in mijn eentje zien te klaren! Gelukkig bleek de afstand al snel kleiner te worden, nu een paar snelle bochten (toch wel stiekem een favorietje). De afstand schatte ik nu op een meter of 200.. Helaas is het parcours niet erg groot en werd er gedraaid waardoor de wind vol tegen was. Hier nog flinke aanmoedigingen van Huib, Winnie en teamgenoot Patrick in de rug mee, probeerde ik door te pakken en zag de afstand nog ietsje inslinken.. Na een kilometer tegen de wind in (alleen),  tegen een groep van 6 á 7 man) kwam ik tot de conclusie dat het er niet inzat.. Dan krachten sparen en op laten pikken door de achtervolgers, welke hier overigens nog een ruime halve rondje voor nodig hadden. Nu lekker meetrappen in de groep, lekker profiteren van anderen en op een goede manier uit zien te fietsen. Met nog ongeveer 4 kilometer te gaan, had de groep voor ons nog enkele fietsers welke het tempo niet bij konden houden. Deze werden door ons vakkundig voorbij gereden. Nu de wissel, vooraan zien te komen net voor het afstappen wat me overigens erg goed afging!  27m21 over ongeveer 18.7 km! Dus niet ontevreden!

Eerste van de fiets in het groepje, nu een snelle wissel, en een mooi tempo zien te vinden en de laatste 5.6 km afleggen. Toch wel mijn sterkste onderdeel! Al snel kwamen voorgangers dichterbij en niet veel later vakkundig gepasseerd! Nu terugweg van de eerste ronde. Wind tegen, viel wat zwaar maar kon het tempo vasthouden! Nu de laatste ronde, met gesupport in de rug van eerder genoemden, nog steeds door niemand ingehaald maar bleef zelf anderen inhalen. Totdat er ineens vanachter 2 atleten voorbij kwamen, dat was niet de bedoeling! Klein gaatje laten vallen en niet uit het oog verliezen! Met zn drieën nog meerdere ingehaald, nu nog ongeveer 500 meter. De laatste ingehaalde triatleet haakte ook aan bij het duo. Snel een stapje bij, op ongeveer 10 meter van de drie, nog ongeveer 200 meter tot de finish. Ik kan ze alle 3 hebben spookte er door m’n hoofd ondanks de vermoeidheid. Met de laatste krachten een flinke sprint ingezet. Ze probeerden voor te blijven maar hadden er geen antwoord op! Hoppa 3 plekken hoger gefinishd met een looptijd van 20m 54!

Uiteindelijk erg tevreden met de eindtijd van 1.06.50! Een 29ste plek van de 114! Daar doen we het voor! Nu de andere toppers opwachten welke al snel klaar waren met erg knappe tijden!

Het was weer een super beleving om met zulke topsporters te mogen meedoen! Leo, Erik, en Michel bedankt! Huib, bedankt voor het betere coachwerk, Winnie en Patrick bedankt voor het supersupport! Jullie waren wederom top!