Over de zwemtrainers

De zwemtraining in zwembad de Meander wordt gegeven door 4 verschillende zwemtrainers. Het trainingsschema en de helft van de trainingen worden verzorgd door Simon Diaz van Rotterdam Swimming. De overige helft van de trainingen worden begeleid door de 3 zwemtrainers Annewien, Jolanda en Ingrid van Triatlon Groep Voorne.

Over de zwemtraining

De zwemtraining is verdeeld in twee periodes, namelijk de zomerperiode en de winterperiode. Tijdens zomerseizoen die loopt van mei tot en met september wordt er in buitenwater gezwommen. Gedurende de winterseizoen van oktober tot en met april wordt er getraind in het zwembad van de Meander in Oostvoorne.

De zwemtrainingen in het zwembad worden gegeven aan de hand van het trainingsschema. De trainingen staan in het teken van techniek, snelheid en duurvermogen. In het begin van het seizoen ligt de focus vooral op de zwemtechniek. Er wordt door middel van een variatie aan oefeningen aandacht besteed aan de armslag, de beenslag, de ademhaling en de ligging in het water. Naarmate het seizoen vordert verschuift de focus meer richting duurvermogen en het toepassen van de opgedane techniek op snelheid.

Tijdens de trainingen in het zwembad worden de banen en zwemmers ingedeeld per niveau. Dit betekend dat de groep zwemmers in dezelfde baan min of meer hetzelfde niveau en/of snelheid hebben. De oefeningen van het trainingsschema zijn voor iedereen hetzelfde, maar het aantal herhaling en de snelheid kan voor elk niveau verschillend zijn. Gedurende de trainingen lopen de trainers langs de kant van het zwembad en kunnen gelijk feedback geven op de techniek van de zwemmers. Voor het uitvoeren van de techniek oefeningen gebruiken we de volgende accessoires: Pull buoy, kleine en grote handpeddels, snorkel (frontaal) en zoomers (flippers).

De zwemtrainingen in het buitenwater staan voornamelijk in het teken van duurvermogen en navigatie. Ook oefenen we dan op de zwemstart en zwemmen in groepen. Voor het zwemmen in buitenwater is het bij Triatlon Groep Voorne verplicht om in het bezit te zijn van een safer swimmer.

De trainingstijden

De zwemtraining wordt op zondagochtend tijdens de maanden oktober tot en met april gegeven van 8:00 tot 9:00 in het zwembad de Meander in Oostvoorne. Tijdens de maanden mei tot en met september is het gezamenlijk zwemmen van 08:30 tot en met 09:30 in het buitenwater van het Oostvoornse Meer, het Haringvliet of in zee bij Rockanje.