Peter z’n halve (bezorg)triatlon voor stichting Kika – 30 mei 2020

Om 7:00 de wekker gezet. Een overnachting op locatie was dit keer niet nodig, want vandaag was het wel aan te rijden. Lekker ontbijtje erin, klaargezette spullen nog een keertje checken en rustig aan vertrekken richting de parkeerplaats van paviljoen Breeze. Hier aangekomen de auto geparkeerd en alle spullen tactisch neerzetten om misgrijpen te voorkomen.

Iets over 8 arriveerde ook onze supercoach Huib om zich te ontfermen over mijn fiets en spullen die mee moesten met de bezorg ronde. Net voor half 9 arriveerde Ronald om zijn tri-suit te overhandigen en mij mee te nemen naar de binnenstad van Brielle waar onze trainer Ronald Hulsman (Ronald4fit, beetje reclame mag best) op ons stond te wachten bij zijn boot. Hij heeft ons de haven uitgevaren om ons om 9:00 te water te laten bij de uitmonding van de haven van het Brielse meer. Hier stond Annewien ons al aan te moedigen!

Het was begonnen. 2 kilometer peddelen richting de brug die in eerste instantie nog niet eens zichtbaar was. Gelukkig had ik een schoolvoorbeeld van hoe het zwemmen zou moeten. Lang insteken, helemaal doorhalen, wow, dit moet vast meer dan 60% efficiëntie zijn. Na ongeveer een kilometer kwam de brug langzaam aan in zicht. Gelukkig op de helft van het eerst onderdeel. Ik kan gaan aftellen! Nu rustig doorzwemmen. Ik zat redelijk in mijn slag maar elke blik naar Ronald was nog erg jaloersmakend! Nu kom mijn eindpunt in zicht. Ik zie allemaal mensen staan waar ik het water uit wil. Zijn die er echt allemaal voor mij? Wow wat is dat gaaf zeg! Nu het strandje op lopen, klaar voor een rustige wissel na het fietsen. Even een snelle kus naar kinderen en vrouw, poseren voor de foto en een zwaai naar andere vrienden, familie, mede tgv-ers en aanwezigen vandaag! Gaaf dat jullie er allemaal zijn!

Om ongeveer 10 uur had Huib de fiets al lekker klaargezet. Tas op m’n rug, helmpje op, schoenen aan en door. Piet Hein en Jolanda vonden het ook leuk om een rondje mee te doen dus met z’n vieren gingen we op pad. Als verrassing (idee van Patrick) eerst langs Rick gefietst om hem een lekker opkikkertje te brengen tijdens zijn revalidatie. Geniet er van jongen en snel opknappen! Nu door naar Leo (ook wel de tank genoemd) en mede groot sponsor van de TGV! Nu lekker Vierpolders door en een stop bij René welke ons al luidruchtig op stond te wachten! Nu rechtsaf de polder in, richting hellevoetsluis om bij de dag ervoor jarige Jos-Willem zijn pak af te leveren! We werden nog even uitgenodigd om een heerlijk stukje taart te komen eten met een bakje koffie welke wij uiteraard niet af konden slaan! Hier werd onze weg vervolgd richting Patrick Zwart, alias “de manke”. Hier besloten een extra pak te bezorgen i.v.m. aanstaand ouderschap!

Nu door richting Rockanje, net hiervoor woont Robbert (nieuw gezicht maar zeker niet minder fanatiek) om zijn pak te overhandigen! Nu onder de N57 door richting Addy Homma. De designer van de logo’s van TGV en Meertens Glas (welke hij nog “even snel” voor ons in elkaar gezet had) super! Nu langs Piet Hein, die er trouwens de hele fietstocht al bij was om hem in eigen dorp zijn tri-suit te mogen overhandigen! Door naar fotograaf Hans om hier een kleine stop te maken om mijn tas weer wat lichter te maken.

Nu Oostvoorne in waar de vrouw van ons Bertje het pak in ontvangst nam. Nu de groene Kruisweg uitfietsen om via de kloosterweg Brielle in te fietsen om bij Jolanda haar pak te overhandigen! Nu de laatste stop bij zeker niet de minste, Michel van Druten (het beest van de trappers). Ook hij was gelukkig thuis om het pak in ontvangst te nemen! Nu terug richting Breeze waar ik alleen met Huib de laatste rond in zal gaan. Het schapenpad uit richting Spijkenisse en achterlangs over hekelingen via Simonshaven. Door Zuidland en langs de pannenkoekenbakker waar mij iets overkwam wat me nog niet eerder gebeurd was. Ik reed lek! Net 2 nieuwe banden eromheen en dan krijg je dit.. Gelukkig waren we voorbereid op pad gegaan en na een kleine vertraging door de bandenwissel hebben we onze weg kunnen vervolgen. Nu het laatste stuk. Langs Heenvliet en achterlangs bij Zwartewaal terug naar de wisselzone!

Exact 14:00 waren we terug! Hier ontfermde onze coach zich wederom over mij m’n fiets. Tas werd in de auto gezet en de spulletjes die mee moesten werden in de tassen geladen. Vasco zou mijn loopmaatje zijn deze ronde met begeleiding door Patrick, Jos-Willem en Jolanda op de fiets.

Gelukkig voelden de benen nog goed. Er moest gelijk een klimmetje gemaakt worden de bruggen over. Dit voelde eigenlijk zo verkeerd nog niet. Gewoon niet te gek doen en lekker doorstappen! Bij de Calandbrug waren werkzaamheden dus hier moesten we een extra slinger maken om via de trappen de brug op te komen. Hier hebben we netjes al ons materiaal boven gebracht om daarna onze weg richting de altijd vrolijke Erik te vervolgen. Nu het dorp in en rechtsaf de Laan van Nieuw Blankenburg uit. In de verte stonden Erik en vriendin al lekker te toeteren en te zwaaien. Ook hadden ze een drinkpost ingericht waar wij even goed gebruik van maakten. Top geregeld!

Na een korte sanitaire stop werd de weg vervolgd. Rozenburg uit en Calandbrug over. We zaten al op ruim 10 kilometer! Hier stond onze Piet Hein ons ook weer op te wachten op de fiets. Nu de volgende bruggen op waar het helaas even iets minder begon te voelen. Kramp! Waar ik de hele race al bang voor was. Na een goede behandeling van Piet Hein zakte het weer even weg. Nu de brug af richting Groene Kruisweg en rechtsaf. Bij de rotonde naar Vierpolders nog even een kleine tussenstop gemaakt om met Rick een klein praatje te maken. Toch nog even door, we zitten op 2/3e van het loopgedeelte. Nu langs Brielle lopen, er omheen en achterlangs weer terug. Helaas kwam de kramp nog een aantal keer flink terug maar door een goede kneedpartij was het enigszins acceptabel te noemen. Het laatste stuk door de binnenstad. Linksaf langs de camping waar we ook nog vergezeld werden door Hans en Leo op de fiets. Hier begon ook de hectometer aanduiding op de grond dus kon er echt afgeteld worden. Nog 2500 meter! Lang geleden dat dat zo ver leek! Niet zeuren je bent er bijna. Net voor de laatste kilometer werd ik nog even goed losgeschud om “fris” de laatste meters af te leggen.

Net voor de finish kwam mijn dochter me al tegemoet. En even later had ik aan mijn andere hand mijn zoon om met z’n 3en over de finish te komen! Wow wat stonden er veel mensen mij op te wachten. Wat ontzettend gaaf! Familie, vrienden, sportvrienden. Echt te gek! Ik wil de mede TGV-ers nog extra bedanken. Jullie maken met deze te gekke sport een te gekke vereniging. Ik ben serieus apetrots dat ik 1 van jullie mag zijn!