Vijfde & laatste 4e-divisie wedstrijd, Amersfoort 1 september 2019

Eindelijk weer een team wedstrijd na de “zomerstop”. Een mooie manier om te zien wie het meeste van zijn vakantie heeft kunnen genieten. Vorig weekend te horen gekregen dat Patrick niet mee kon. Dit zou betekenen dat er met drie man gestart zou worden. Een lichte domper, totdat Ronald liet weten er klaar voor te zijn om zijn rentree te maken na een flinke herstelperiode. Gaaf! We hadden er stiekem wel op gehoopt. Zo een superkracht kunnen we zeker gebruiken!

Om 8 uur werd er vertrokken vanuit Vierpolders. Leo, Erik, Ronald en ik, helaas zonder coach (je bent gemist Huib!) Al gauw zat de stemming er goed in de auto. De grappen vlogen over en weer en werden ervaringen gedeeld. Dit ietwat vroege tijdstip werd gekozen omdat de wijziging van deelnemer ruim van tevoren doorgegeven moest worden. Na de verplichtingen even een lekker bakkie doen in de keistad en langzaamaan richting de briefing om aansluitend de wisselzone naar eigen inzicht in te gaan delen. Ondertussen was de 3e divisie gestart en kan de kunst van het zwemmen afgekeken worden vanuit de wisselzone.

Om 11:05 zijn we tewater gelaten om even lekker in te zwemmen waarnaar om 11:15 een massale zwemstart te hebben in de Eem. Een mooi maar smal water met aan beide kanten diverse schepen waardoor er een doorgang bleef van een meter of 7. Ik had er voor gekozen in de drukte te starten. Wel redelijk vooraan en hoopte dat het gedrang wat uit zou blijven. Na het startschot goed vertrokken. Het viel mij mee hoeveel atleten er voorbij kwamen en kon redelijk snel in mijn slag komen. Goed links houden, redelijk dicht langs de boten en proberen in niet teveel gedrang terecht te komen. Dit verliep best totdat ik zag dat de reddingbrigade er voor gekozen had hun boot naast een aan de kade liggend schip te leggen. Snel een metertje opzij en doorzwemmen. De keerboei was in zicht en na een korte draai weer snel terug. Weer proberen kort onder de kant te blijven zodat ik absoluut geen last zou hebben van tegenliggers. Dit verliep best en al snel kwam de wisselzone in zicht om snel het water uit te klimmen in 13:17

Snel richting fiets en toen ik in de buurt kwam, kwam in erachter dat ik eigenlijk aan de verkeerde kant van het rek stond. Shit! Snel er onderdoor om het wetsuit in te ruilen voor de fiets. Hier kwam ik Ronald tegen welke enorm dicht achter mij zat (vanuit het water 2 seconde!). Op het moment dat ik mijn fiets in handen had komt Erik ook aangelopen. WoW super! Weer enorm dicht bij elkaar!

Eenmaal op de fiets probeer ik lekker in het tempo te komen en deze vol te houden. Al snel word ik ingehaald maar wil me niet gek laten maken door me op te blazen. Zeker niet nu het wind tegen is en een redelijk open vlakte langs het water. Snel keren na het veerooster, windje schuin in de rug en doortrappen. Nu OVER de provinciale weg, viaduct over om drie keer rechtsaf te slaan en terug te gaan richting wisselzone om aan de tweede ronde te beginnen. Hier kwam het gevoel naar boven dat het met het tempo wel goed zat aangezien ik niet ingehaald door de 3 superfietsers welke ons team rijk is! Weer stukje tegen de wind in open vlakte. Een aantal coureurs van de eerste ronde terug ingehaald. Nu draaien over het veerooster en terug. Nu kwam er wel een bekende stem voorbij, Erik kwam op lekker tempo voorbij. Niet uit het zicht verliezen en proberen niet teveel proberen te verliezen ten opzichte van! Nu weer rechtsaf richting viaduct, tikkie terugschakelen en blijven trappen. Dat ging best lekker! Al snel kwamen er veel mede-triatleten dichterbij en voorbij getrapt. Nu het laatste stukje op de fiets. Onder het viaduct door, over het industrieterrein en opnieuw de ophaalbrug over om nu rechtsaf te slaan richting wisselzone. Ik kwam redelijk makkelijk uit mijn schoenen maar had dit keer helaas een atleet vlak voor me waardoor ik iets in moest houden in de wisselzone. 

Nu snel de fiets weghangen en loopschoenen aan. Niet te gek van start gaan want kapot gaan mag, maar dan wel als je op de finishlijn bent. Ik heb er voor gekozen om steeds een atleet te kiezen om naar te te lopen, en als het tempo beviel er even blij te blijven lopen. Goede tactiek! Eerste ronde vordert goed. Nu door de fietstunnel richting kasteel, rechtsaf en even om het water heen. Nu linksaf, iets omhooglopende weg in richting 2e ronde te gaan. Weer door/langs de wisselzone en aan de tweede ronde beginnen. Nog steeds loop ik iets in op mijn voorgangers en haal er nog een aantal bij. Snel wat water halen bij het waterpunt en doorlopen. Linksaf, bij de verkeersregelaar rechtsaf en voor het tunneltje ook weer. Nu naar beneden, stappen verkleinen en tempo vasthouden waardoor ik weer 2 atleten voorkom. Nu door de bocht heen, tempo iets versnellen waardoor en steeds meer
voorgangers in zicht kwamen. Bij het kasteel naar links, tempo nog iets verhogen en om het water heen. Nu het laatste stukje. Nog even de eindsprint inzetten om achterlopers geen kans te geven welke redelijk kort achter zaten voor het gevoel. Uiteindelijk de finish gehaald in een voor mij erg mooie tijd van 1.13:50.

Hier op achterblijvers wachten. Leo was de eerst volgende die binnenkwam, kort daarna gevolgd door Erik en Ronald! Super gelopen mannen. Helaas 1 plaatsje verloren in de eindstand maar in denk dat we al met al terug mogen kijken op een heel mooi en gezellig sportief jaar met veel mooie ervaringen. Bedankt hiervoor! Ik hoop dat ik volgend seizoen weer mijn best mag doen om voor en met jullie te presteren!