Fietstraining

Over de fietstrainer

Mijn naam is Jim Doornbosch, ben 21 jaar en woonachtig in Hellevoetsluis. Sinds begin 2019 heb ik mijn eigen bedrijf Jimprove, gespecialiseerd in begeleiding van duursporters en het uitvoeren van fietsmetingen. Voor een groot deel van mijn werk maak ik trainingsprogramma’s op maat, zo ook voor de TGV.

Doordat ik zelf een achtergrond heb in de wielersport ben ik 3 jaar geleden begonnen met het verzorgen en begeleiden van de fietstrainingen voor de TGV. Met de komst van mijn eigen onderneming heb ik een stap terug gedaan en besloten om alleen nog de planning te maken.

Over de fietstrainingen

In het trainingsplan voor 2019 heb ik onderscheid gemaakt in twee groepen, de divisie atleten en de lange afstand atleten. De sporters kunnen zelf bepalen met welke groep ze mee willen trainen.

De divisie atleten trainen specifiek naar de divisiewedstrijden. Over het algemeen iets korter en sneller. Ook liggen er wat meer accenten op het rijden in een groep. Dit is een vereiste bij een groot aantal wedstrijden. De lange aftstand atleten trainen specifiek naar drie piekperiodes. Triatlon Brouwersdam (1-79-10), Triatlon Oud-Gastel (1.3-60-14) en Challenge Almere (1.9-90-21). Hierbij werken we iets meer met  lange tempoblokken in liggende positie.

De fietstraining op donderdag wordt altijd afgesloten met een wisselloop. Ook deze loop is afgestemd op de fietstraining, specifiek per doelgroep.

Naar mijn mening is het belangrijk dat de trainingen zo specifiek mogelijk zijn. Omdat je meestal als “hobby-triatleet” maar een beperkte trainingstijd hebt, is het van belang dat elke training telt. Wat niet wilt zeggen dat elke training hard hoeft te zijn. De training moet aansluiten bij jouw persoonlijke doelstelling.

De trainingstijden

De fietstraining wordt op donderdagavond tijdens de maanden april tot en met september gegeven van 19:00 tot 21:00. Verzamelen langs de atletiekbaan van Sportcomplex het Geuzenpark in Vierpolders.