Hardlooptraining

over de hardlooptrainer

Mijn naam is Ronald Hulsmann. Na vele jaren hardlopen bij Voorne Atletiek ben ik in 2016 hardlooptrainer geworden van Triatlon Groep Voorne. Zelf had ik ervaring in off-road triatlons en in Run-Bike-Runs. In 2016 ben ik me zelf gaan concentreren op triatlons op de weg, inmiddels 2 halve en 2 hele triatlons gedaan.

over de hardlooptraining

De hardlooptrainingen zijn gebaseerd op de jaarplanning die is gemaakt aan de hand van de doelen en wedstrijden van de triatlon groep. De jaarplanning is verdeeld in 4 verschillende periodes, namelijk twee voorbereidingsperiodes, de wedstrijdperiode  en de overgangsperiode.

In de eerste voorbereidingsperiode wordt een fundament gelegd voor de algemene basisconditie zoals kracht, duurvermogen, flexibiliteit en coördinatie. In deze periode ligt het accent vooral op algemene lichaamsontwikkeling en aerobe trainingsvormen. In de tweede voorbereidingsperiode verschuift het doel meer naar het verhogen van de snelheid (vermogen) en het vergroten van het uithoudingsvermogen (capaciteit).

Tijdens de wedstrijdperiode worden door de triatleten de meeste wedstrijden gedaan. In deze periode ligt de focus van hardlooptrainingen op het onderhouden van het uithoudingsvermogen en het vasthouden van de juiste techniek op wedstrijdsnelheid.

Na periodes van voorbereidingen, intensieve trainingen en wedstrijden is het nu tijd voor de herstel. In de overgangsperiode wordt de omvang en intensiteit teruggeschroefd en ligt hoofdzaak vooral op uitrusten en herstellen. Het is nu ook tijd voor het analyseren van de voorgaande periodes om vervolgens weer gemotiveerd aan het nieuwe seizoen te beginnen.

de trainingstijden

De hardlooptrainingen worden het gehele jaar op dinsdag- en donderdagavond gegeven van 19:20 tot 21:00. Verzamelen in het clubgebouw van de atletiekbaan van Sportcomplex het Geuzenpark in Vierpolders.

Op dinsdagavond wordt er op de weg getraind. In de wintermaanden is het daarom ook verplicht om reflecterende hesjes en verlichting te dragen tijdens de hardlooptraining.  Donderdagavond wordt er altijd getraind op de atletiekbaan van Voorne Atletiek.