Hardlooptraining

Over de hardlooptrainer

Mijn naam is Ronald Hulsmann. Na vele jaren krachtsport ben ik in 2012 begonnen met de duursport. Ik ben gestart bij loopgroep Vierpolders en ben gaan zwemmen bij Triatlon Groep Voorne. Na het behalen van diploma  Basis LoopTrainer 3 (BLT3) in 2016 heb ik de loopgroep TGV getraind. In de loop der jaren heb ik zelf halve en hele triatlons gedaan, maar ik ben ook op het gebied cross triatlons en marathons bekend. Voor Running Pilots Oostvoorne (RPO) en Triatlon  Groep Voorne wil ik me graag inzetten om de triatlon/hardlopen groter te maken.

Interesse…. Tot gauw bij Ronald4Fit (RPO)

Ronald Hulsmann tijdens triatlon de Frysman

Over de hardlooptraining

De hardlooptrainingen zijn gebaseerd op de jaarplanning die is gemaakt aan de hand van de doelen en wedstrijden van de triatlon groep. De jaarplanning is verdeeld in 4 verschillende periodes, namelijk twee voorbereidingsperiodes, de wedstrijdperiode  en de overgangsperiode.

In de eerste voorbereidingsperiode wordt een fundament gelegd voor de algemene basisconditie zoals kracht, duurvermogen, flexibiliteit en coördinatie. In deze periode ligt het accent vooral op algemene lichaamsontwikkeling en aerobe trainingsvormen. In de tweede voorbereidingsperiode verschuift het doel meer naar het verhogen van de snelheid (vermogen) en het vergroten van het uithoudingsvermogen (capaciteit).

Tijdens de wedstrijdperiode worden door de triatleten de meeste wedstrijden gedaan. In deze periode ligt de focus van hardlooptrainingen op het onderhouden van het uithoudingsvermogen en het vasthouden van de juiste techniek op wedstrijdsnelheid.

Na periodes van voorbereidingen, intensieve trainingen en wedstrijden is het nu tijd voor de herstel. In de overgangsperiode wordt de omvang en intensiteit teruggeschroefd en ligt hoofdzaak vooral op uitrusten en herstellen. Het is nu ook tijd voor het analyseren van de voorgaande periodes om vervolgens weer gemotiveerd aan het nieuwe seizoen te beginnen.

De trainingstijden

De hardlooptrainingen worden het gehele jaar op dinsdag- en donderdagavond gegeven van 19:20 tot 21:00. Er wordt op meerdere locaties op Voorne Putten hardlooptraining gegeven. Via de Whatsapp groep beheerd door Ronald Hulsmann wordt bekend gemaakt waar er wekelijks wordt getraind en verzameld.

Op dinsdag- en donderdagavond wordt er op de weg getraind. In de wintermaanden is het daarom ook verplicht om reflecterende hesjes en verlichting te dragen tijdens de hardlooptraining.