Zwemmen

underwater%20hughgentry%201600img_0744Screen-shot-2014-02-25-at-09.26.32

Zweminstructie.

Zwemmen, dit onderdeel gaat vooral om goede techniek. Als de techniek goed uitgevoerd wordt dan zal de snelheid hoog zijn en de inspanning minimaal. Voor velen is deze techniek echter een struikelblok om met minder inspanning een snellere tijd te zetten. De meeste wedstrijden vinden in het buitenwater plaats maar in de maanden dat het te koud is om buiten trainen wordt er in binnen getraind in de nieuwe mooie multifunctionele accommodatie in Oostvoorne: de Meander.

Hier worden de leden van de TGV onderricht in de zwemtechniek door de instructeurs van de TGV op 2 niveaus; Beginners en gevorderden.

In de warme zomermaanden wordt er buiten getraind in het Oostvoornse meer bij Paviljoen de Stormvogel vanaf de steiger. Er wordt een schema gemaakt en een training opgezet zodat de verschillende niveaus baat hebben bij de training. Het is voornamelijk gericht op het krijgen van een betere techniek. Naast deze training wordt het zwembad ook gebruikt om de duur uit te bouwen in de tijden dat het zwembad beschikbaar is voor banen zwemmen.

In de maanden dat het te koud is om in het Oostvoornse meer te trainen, oktober t/m juni, wordt er op zondagochtend in 2 groepen van 08:00 tot 09:30 in de Meander getraind.

In de warme maanden verleggen we het trainingsgebied naar het Oostvoornse meer waar het geleerde op zondagochtend in praktijk gebracht wordt

.img_0766cropped-gopr0027