TGV biedt dé kans om kennis te maken met de triathlonrace

By in evenement, Race, TRB15 on 10 juni 2015
Leden van Triatlon Groep Voorne op de steiger van het Baardmannetje. Op de achtergrond het zwemparcours in het Oostvoornse Meer en het voet/fietspad waar wordt gelopen.

Leden van Triatlon Groep Voorne op de steiger van het Baardmannetje. Op de achtergrond het zwemparcours in het Oostvoornse Meer en het voet/fietspad waar wordt gelopen.

Door: Norbert Veringmeier

Oostvoorne – Triatlon Groep Voorne (TGV) nam zich bij oprichting voor om binnen vijf jaar een eigen triathlon te organiseren. Het heeft precies vijf jaar geduurd maar nu is de triathlonafdeling van Voorne Atletiek er klaar voor. Zondag 28 juni vindt bij het Oostvoornse meer TGV’s eerste triathlon plaats met afstanden die voor iedereen, ervaren triatleten en beginners te doen zijn.

“Wij hebben gekozen voor de 1/8e en 1/16e afstand want wij willen dat ook sporters die nog nooit een triathlon hebben gedaan, kunnen kennismaken met deze uitdagende sport. Bij een 1/16 triathlon zwem je 250 meter, fiets je 10 kilometer en loop je tenslotte 2,5 kilometer. Voor die afstand hoef je niet te investeren in speciale materialen. Je kunt ook meedoen op je gewone fiets”, legt Eric van Buuren van TGV uit.

Jeugd

De kortste afstand is bijzonder geschikt voor jeugd. “Om het veilig te houden hebben wij bij de 1/16e het zwemonderdeel binnen de dammen gehouden. Daar kun je gewoon staan.” Inmiddels heeft zich een forse groep leerlingen van het Maerlant in Brielle ingeschreven. “Zij doen dat als onderdeel van het TalentAtelier.”

Sinds TGV bekendmaakte triathlonrace Baardmannetje te houden, hebben zich al heel wat sportievelingen aangemeld. “Maar wij kunnen nog wel wat inschrijvingen gebruiken. Zowel op de 1/8e als de 1/16e is er een limiet van honderd deelnemers.” Eric van Buuren hoopt dat het deelnemersaantal in de buurt van het maximum komt. “Dan is ons doel geslaagd: zoveel mogelijk mensen laten kennismaken en genieten van onze sport.”

Slufterhufter

TGV wil de triathlonrace liefst uitbouwen tot een jaarlijks evenement. “Maar dit is voor ons de eerste keer en we merken dat er heel wat bij komt kijken om het allemaal goed te regelen. Onze eerste zorg is nu te zorgen dat iedereen het een leuke wedstrijd vindt. Daarna kijken we pas verder.”

TGV vond bij Slag Baardmannetje in het Oostvoornse Meer de uitgelezen locatie. “Wij doen hier in de zomer onze zwemtrainingen en de nabij gelegen Slufterhufter, waar wij regelmatig looptrainingen doen, is onderdeel van het fietsparcours.”

Zeehonden

Eric van Buuren wijst erop dat het sowieso een bijzonder stukje Nederland is. “Wij fietsen over het nieuwe stuk land van Maasvlakte 2. Dit is een locatie bestemd voor zowel industrie als recreatie zodat wij er ook een vergunning voor konden krijgen.” En voor triatleten die daar bij hun inspanning oog voor hebben. “Er huist daar een kolonie zeehonden die je fietsend langs de Maasvlakte regelmatig ziet liggen.”

Een groep atleten van Voorne Atletiek ging zich vijf jaar geleden toeleggen op triathlon. Al snel verenigde zich een forse groep atleten op zondag in De Meander om het zwemmen onder de knie te krijgen. De 35 leden zijn nu officieel bij de triathlonbond aangesloten. Meedoen aan hun 1e triathlonrace: www.triatlongroepvoorne.nl

 

 

Comments are closed.